Logo zorg-informatie.nl Wit

Waar vind hulp voor mijn kind als deze tussen de 4 en 18 jaar is?

Als je op zoek bent naar hulp voor je kind tussen de 4 en 18 jaar oud, zijn er verschillende mogelijkheden:

  • School en leerkrachten: De school van je kind kan een goede bron van ondersteuning zijn. Leerkrachten en schoolpersoneel hebben ervaring met het omgaan met kinderen en kunnen vaak signalen van moeilijkheden opvangen.
  • Huisarts: De huisarts kan je doorverwijzen naar passende hulpverleners als dat nodig is. De huisarts kan ook advies geven over welke stappen je het beste kunt nemen.
  • Jeugdhulp: Je gemeente biedt vaak jeugdhulp aan voor kinderen en jongeren die ondersteuning nodig hebben. Dit kan variëren van counseling tot therapie, afhankelijk van de behoeften van je kind.
  • GGZ-instellingen: Gespecialiseerde instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) bieden diensten aan kinderen en jongeren met emotionele of gedragsproblemen.
  • Kinderpsycholoog of -therapeut: Als je kind specifieke emotionele of gedragsproblemen heeft, kan een kinderpsycholoog of -therapeut helpen bij het bieden van de juiste begeleiding.
  • Online bronnen: Er zijn verschillende online platforms en bronnen die informatie en ondersteuning bieden voor ouders van kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.
  • Steunorganisaties: Er zijn organisaties die specifieke ondersteuning bieden voor kinderen en jongeren met bepaalde uitdagingen, zoals autisme, ADHD, enzovoort.
  • Zorgverzekeraar: Sommige zorgverzekeraars bieden aanvullende dekking voor jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg. Je kunt je zorgverzekeraar raadplegen om te zien welke mogelijkheden er zijn.
  • Buurthuizen en welzijnsorganisaties: Deze plaatsen kunnen informatie bieden over lokale hulpmiddelen en ondersteuningsdiensten.

Als je op zoek bent naar hulp voor je kind, is het een goed idee om contact op te nemen met je huisarts of je gemeente. Zij kunnen je verwijzen naar de juiste bronnen en instellingen op basis van de behoeften van je kind.

Vraag en antwoord

Is het, als zorgverlener, toegestaan om voorbehouden handelingen zelfstandig uit te voeren?

Het uitvoeren van voorbehouden handelingen als zorgverlener is doorgaans onderworpen aan specifieke regelgeving en wetten die variëren per regio en land. Voorbehouden handelingen zijn medische handelingen die alleen door bevoegde […]

Welke (voorbehouden) handelingen mag mijn zorgverlener wel of niet uitvoeren?

Zorgverleners mogen verschillende handelingen uitvoeren, afhankelijk van hun bevoegdheid en bekwaamheid. Deze handelingen worden vaak verdeeld in ‘voorbehouden handelingen’ en ‘risicovolle handelingen’. De bevoegdheden kunnen variëren per type zorgverlener en […]

Is het toegestaan om in een privésituatie medisch te handelen?

Het verlenen van medische zorg in een privésituatie kan variëren afhankelijk van de juridische en ethische normen in jouw regio. Over het algemeen zijn er enkele belangrijke punten om in […]

magnifiercross