Logo zorg-informatie.nl Wit

Hoe controleer ik het arbeidsverleden van een nieuwe zorgmedewerker (vergewisplicht)?

Het controleren van het arbeidsverleden van een nieuwe zorgmedewerker is van groot belang om ervoor te zorgen dat de persoon geschikt is voor de functie en om de veiligheid van de zorgontvangers te waarborgen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de vergewisplicht goed uit te voeren.

Referenties nagaan

Neem contact op met de vorige werkgevers van de zorgmedewerker. Vraag naar zijn/haar prestaties, gedrag en betrouwbaarheid. Dit kan waardevolle inzichten geven in de geschiktheid van de persoon voor de functie.

Diploma’s en certificaten verifiëren

Controleer of de zorgmedewerker de benodigde diploma’s, certificaten en registraties heeft die vereist zijn voor de functie. Dit kan helpen om de professionaliteit en kwalificaties van de persoon vast te stellen.

VOG aanvragen

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een officieel document waaruit blijkt dat het gedrag van de persoon geen bezwaar vormt voor het uitvoeren van de specifieke functie. Het aanvragen van een VOG is vaak verplicht voor zorgmedewerkers.

Zoek online informatie

Voer de naam van de zorgmedewerker in zoekmachines in om te zien of er relevante informatie beschikbaar is. Dit kan helpen om eventuele negatieve berichten of waarschuwingen op te sporen.

Controleer registraties

Sommige zorgberoepen vereisen registratie bij beroepsorganisaties of instanties. Controleer of de zorgmedewerker is geregistreerd en of er eventuele disciplinaire maatregelen zijn genomen.

Interview

Tijdens het sollicitatiegesprek kun je vragen stellen over het arbeidsverleden van de persoon, de reden van vertrek bij eerdere werkgevers en zijn/haar ervaringen in de zorgsector.

Controleer CV

Verifieer de informatie op het CV van de zorgmedewerker, zoals werkervaring, opleidingen en referenties. Dit kan helpen om te bepalen of de persoon eerlijk en accuraat is in zijn/haar presentatie.

Raadpleeg het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn

Dit register bevat namen van personen die vanwege ontoelaatbaar gedrag niet meer in de zorg mogen werken. Het raadplegen van dit register kan helpen om te zien of de persoon in kwestie hierin vermeld staat.

Het is belangrijk om deze stappen zorgvuldig en consistent uit te voeren en rekening te houden met de privacywetgeving. Als werkgever heb je een wettelijke verplichting om te zorgen voor een veilige werkomgeving en geschikte zorgverleners voor je cliënten. Het inwinnen van juridisch advies kan ook nuttig zijn om ervoor te zorgen dat je aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Vraag en antwoord

Is het, als zorgverlener, toegestaan om voorbehouden handelingen zelfstandig uit te voeren?

Het uitvoeren van voorbehouden handelingen als zorgverlener is doorgaans onderworpen aan specifieke regelgeving en wetten die variëren per regio en land. Voorbehouden handelingen zijn medische handelingen die alleen door bevoegde […]

Welke (voorbehouden) handelingen mag mijn zorgverlener wel of niet uitvoeren?

Zorgverleners mogen verschillende handelingen uitvoeren, afhankelijk van hun bevoegdheid en bekwaamheid. Deze handelingen worden vaak verdeeld in ‘voorbehouden handelingen’ en ‘risicovolle handelingen’. De bevoegdheden kunnen variëren per type zorgverlener en […]

Is het toegestaan om in een privésituatie medisch te handelen?

Het verlenen van medische zorg in een privésituatie kan variëren afhankelijk van de juridische en ethische normen in jouw regio. Over het algemeen zijn er enkele belangrijke punten om in […]

magnifiercross