Logo zorg-informatie.nl Wit

Waar vind hulp voor mijn kind als deze tussen de 4 en 18 jaar is?

Als je op zoek bent naar hulp voor je kind tussen de 4 en 18 jaar oud, zijn er verschillende mogelijkheden:

  • School en leerkrachten: De school van je kind kan een goede bron van ondersteuning zijn. Leerkrachten en schoolpersoneel hebben ervaring met het omgaan met kinderen en kunnen vaak signalen van moeilijkheden opvangen.
  • Huisarts: De huisarts kan je doorverwijzen naar passende hulpverleners als dat nodig is. De huisarts kan ook advies geven over welke stappen je het beste kunt nemen.
  • Jeugdhulp: Je gemeente biedt vaak jeugdhulp aan voor kinderen en jongeren die ondersteuning nodig hebben. Dit kan variëren van counseling tot therapie, afhankelijk van de behoeften van je kind.
  • GGZ-instellingen: Gespecialiseerde instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) bieden diensten aan kinderen en jongeren met emotionele of gedragsproblemen.
  • Kinderpsycholoog of -therapeut: Als je kind specifieke emotionele of gedragsproblemen heeft, kan een kinderpsycholoog of -therapeut helpen bij het bieden van de juiste begeleiding.
  • Online bronnen: Er zijn verschillende online platforms en bronnen die informatie en ondersteuning bieden voor ouders van kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.
  • Steunorganisaties: Er zijn organisaties die specifieke ondersteuning bieden voor kinderen en jongeren met bepaalde uitdagingen, zoals autisme, ADHD, enzovoort.
  • Zorgverzekeraar: Sommige zorgverzekeraars bieden aanvullende dekking voor jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg. Je kunt je zorgverzekeraar raadplegen om te zien welke mogelijkheden er zijn.
  • Buurthuizen en welzijnsorganisaties: Deze plaatsen kunnen informatie bieden over lokale hulpmiddelen en ondersteuningsdiensten.

Als je op zoek bent naar hulp voor je kind, is het een goed idee om contact op te nemen met je huisarts of je gemeente. Zij kunnen je verwijzen naar de juiste bronnen en instellingen op basis van de behoeften van je kind.

Vraag en antwoord

Wat zijn goede controlevragen in de zorg?

Het stellen van goede controlevragen is essentieel in de zorg om de kwaliteit van de zorgverlening te waarborgen en om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste behandeling krijgen. Controlevragen […]

Welke drie ziekenhuizen zijn er?

In Nederland zijn ziekenhuizen essentieel voor het bieden van uitgebreide medische zorg. Deze zorginstellingen variëren in specialisatie en omvang. In dit artikel bespreken we drie soorten ziekenhuizen: algemene ziekenhuizen, academische […]

Welke zorg biedt de ggz?

De geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland biedt een breed scala aan behandelingen en ondersteuning voor mensen met psychische problemen en stoornissen. De ggz is er voor iedereen die hulp nodig […]

magnifiercross