Logo zorg-informatie.nl Wit

Waar vind ik uitgebreide informatie over palliatieve zorg?

U kunt uitgebreide informatie over palliatieve zorg vinden op verschillende betrouwbare bronnen, waaronder de onderstaande.

Patiëntenverenigingen en organisaties voor palliatieve zorg

Organisaties zoals Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) en lokale hospices bieden vaak gedetailleerde informatie over palliatieve zorg, inclusief richtlijnen, brochures en ondersteuningsmateriaal. Ze kunnen ook verwijzen naar gespecialiseerde professionals en diensten.

Ziekenhuizen en zorginstellingen 

Veel ziekenhuizen en zorginstellingen hebben informatie over palliatieve zorg beschikbaar op hun websites. U kunt ook contact opnemen met hun palliatieve zorgteams voor advies en informatie.

Overheids- en gezondheidsinstanties

Websites van gezondheidsministeries, zoals het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), kunnen informatie bieden over palliatieve zorg, richtlijnen en ondersteuningsbronnen.

Websites van gezondheidsorganisaties

Websites zoals Thuisarts.nl, Kanker.nl en Alzheimer Nederland bieden informatie over specifieke aspecten van palliatieve zorg in relatie tot verschillende aandoeningen.

Medische bibliotheek en universiteiten

Universitaire medische centra en medische bibliotheken kunnen toegang bieden tot wetenschappelijke artikelen, onderzoeken en literatuur over palliatieve zorg.

Boeken en literatuur 

Er zijn diverse boeken geschreven door experts op het gebied van palliatieve zorg die diepgaande informatie bieden over verschillende aspecten van zorg, symptoombeheer, emotionele ondersteuning en meer.

Bij het zoeken naar informatie is het belangrijk om bronnen te raadplegen die betrouwbaar, actueel en gebaseerd zijn op wetenschappelijke kennis. Als u specifieke vragen heeft over palliatieve zorg, is het ook raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met zorgverleners, zoals huisartsen, specialisten of palliatieve zorgteams.

Vraag en antwoord

Wat zijn goede controlevragen in de zorg?

Het stellen van goede controlevragen is essentieel in de zorg om de kwaliteit van de zorgverlening te waarborgen en om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste behandeling krijgen. Controlevragen […]

Welke drie ziekenhuizen zijn er?

In Nederland zijn ziekenhuizen essentieel voor het bieden van uitgebreide medische zorg. Deze zorginstellingen variëren in specialisatie en omvang. In dit artikel bespreken we drie soorten ziekenhuizen: algemene ziekenhuizen, academische […]

Welke zorg biedt de ggz?

De geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland biedt een breed scala aan behandelingen en ondersteuning voor mensen met psychische problemen en stoornissen. De ggz is er voor iedereen die hulp nodig […]

magnifiercross