Logo zorg-informatie.nl Wit

Hoe verander ik van huisarts?

Als je van huisarts wilt veranderen, volg dan deze stappen:

  1. Zoek een nieuwe huisarts: Zoek een huisarts bij jou in de buurt die aan jouw wensen en behoeften voldoet. Dit kan bijvoorbeeld via de website van je zorgverzekeraar, online zoekmachines of via aanbevelingen van anderen.
  1. Neem contact op met de nieuwe huisarts: Bel de nieuwe huisartsenpraktijk om te informeren of ze nieuwe patiënten aannemen en om eventueel een kennismakingsgesprek in te plannen.
  1. Vraag je medisch dossier op bij je huidige huisarts: Als je zeker weet dat je wilt overstappen, vraag dan je medisch dossier op bij je huidige huisarts. Dit is belangrijk zodat je nieuwe huisarts je medische geschiedenis en voorgaande behandelingen kan inzien.
  1. Schrijf je in bij de nieuwe huisarts: Als je besluit om over te stappen, schrijf je dan in bij de nieuwe huisartsenpraktijk. Zij zullen je vragen om persoonlijke gegevens en je medisch dossier.
  1. Laat je huidige huisarts weten dat je overstapt: Het is beleefd om je huidige huisarts te laten weten dat je wilt overstappen. Je kunt dit mondeling doen of schriftelijk via een brief of e-mail.

Houd er rekening mee dat het wisselen van huisarts mogelijk gevolgen kan hebben voor de continuïteit van je zorg. Bespreek eventuele lopende behandelingen of medicatie met zowel je oude als nieuwe huisarts om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt.

Vraag en antwoord

Wat zijn goede controlevragen in de zorg?

Het stellen van goede controlevragen is essentieel in de zorg om de kwaliteit van de zorgverlening te waarborgen en om ervoor te zorgen dat patiënten de juiste behandeling krijgen. Controlevragen […]

Welke drie ziekenhuizen zijn er?

In Nederland zijn ziekenhuizen essentieel voor het bieden van uitgebreide medische zorg. Deze zorginstellingen variëren in specialisatie en omvang. In dit artikel bespreken we drie soorten ziekenhuizen: algemene ziekenhuizen, academische […]

Welke zorg biedt de ggz?

De geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Nederland biedt een breed scala aan behandelingen en ondersteuning voor mensen met psychische problemen en stoornissen. De ggz is er voor iedereen die hulp nodig […]

magnifiercross